Over mij

3 november 2016

De eerste stappen zijn in mijn volgende fase zijn gezet. Mijn doel: stoppen met werken voordat ik vijftig ben geworden. Wat vier jaar geleden begon uit frustratie van de lage rente op mijn spaarrekening is uitgelopen tot een hobby met een concreet doel. Hierover kan je meer lezen in de “Er was eens…” serie. Daarin leg ik in behoorlijk detail uit hoe ik financieel ben geworden tot wie ik nu ben.
Deze blog gaat verder een uitgebreid verslag bevatten hoe ik bij mijn doel ga komen en welke stappen ik heb gezet en welke leermomenten ik heb ervaren.

Over mij:

Ik ben zesentwintig, werk minimaal 40 uur per week en heb net een appartement gekocht. Ik geniet van mijn werk, maar het lijkt mij nog lekkerder om niet te hoeven werken tot mijn 70e. Ik heb mijzelf het doel gesteld om in de komende 24 jaar financieel onafhankelijk te worden.

Het doel van deze site:

Deze site heeft meerdere doelen. Allereerst mijn stok achter de deur. Voor mij een mooie methode om actief met mijn doel bezig te zijn, maar ook vreugdevol terug te kijken naar wat ik allemaal al ondernomen heb.
Als tweede wil ik jou, de lezer van deze site, vermaken, enthousiasmeren en informeren.  Ik vind het altijd heel leuk om te vertellen over al mijn bezigheden, maar vaak vinden mensen het een soort van ongemakkelijk. Er heerst toch een soort taboe op het praten over geld. Over mijzelf staat er dus ook niet zoveel op deze site. Ik ga pas onder mijn eigen naam schrijven op het moment dat iemand mij deze site aanraad. Ik ben benieuwd hoe lang dat gaat duren.
En als laatste doel: minder werken. Deze site kost geld, maar ik hoop er ook iets mee te verdienen. Er staat slechts één advertentie op en ik probeer daarnaast met alle linkjes die ik plaats ook iets te verdienen. In eerste instantie om de kosten van de site terug te verdienen, maar wie weet hou ik er nog eens iets leuks aan over.

Deel deze blog via: