Picnic is helemaal niet zo’n goedkope supermarkt!

Zo, de titel zou al duidelijk moeten zijn. Ik mag boodschappen doen bij Picnic. Ik heb ondertussen toegang tot de winkel en had er erg veel zin in. Zoals ik al schreef in mijn eerdere blog, was ik behoorlijk enthousiast. Het principe zat goed in elkaar en het feit dat je wachtverzachters krijgt als excuus dat je niet meteen boodschappen kunt doen vond ik erg positief! Maar nu ik eenmaal toegang heb, is mijn mening toch wel 180 graden gedraaid. 

De app
Zodra je de app opent ziet het er behoorlijk gelikt uit. Je begint met het overzicht aan aanbiedingen en vervolgens is er een tab gemaakt per type product. “Groente en fruit”, “vlees, vis en vega”, “kant en klaar”, “zuivel”, etc. Behoorlijk overzichtelijk. En per categorie zijn er weer een aantal subcategorieën.
Bestellen doe je eenvoudig door het product aan te klikken en je kan eenvoudig aangeven hoeveel je er wil. Eigenlijk heel simpen en het zit goed in elkaar.

Niet goedkoop
Maar, het eerste wat opviel, is dat de winkel helemaal niet goedkoop is. Ik doe altijd zelf mijn boodschappen en kijk erg bewust naar de prijzen. Ik ben groot fan van de Lidl en de bonusaanbiedingen. Ik geef bijna niets om A-merken en ga vooral voor producten die ik zelf lekker vind en die betaalbaar zijn. Ik let dus ook regelmatig op de prijzen. Wat kost mij dat? Niet dat ik mijzelf nooit verwen, maar dat ik mij in ieder geval bewust ben van wat iets mij kost.
En het viel mij dus direct op dat Picnic helemaal niet zo goedkoop is. Er zijn een paar aanbiedingen, maar zelfs die waren niet adembenemend. Flessen Lipton icetea bijvoorbeeld… Tweede voor de halve prijs. Daardoor kosten twee flessen nog maar €2,68. Maar als ze in de bonus zijn, betaal ik een euro per fles…

Nog een nadeel
Een volgend nadeel is dat ik voor minimaal €25 moet besteden, anders komen ze niet langs. Nu heb ik behoorlijk wat tijd door de app zitten bladeren en kwam producten tegen die inderdaad niet duurder waren dan de bukmerken van de AH of Lidl. Maar dat zijn over het algemeen producten onder een euro. Zie dan maar eens aan €25 te komen. Ik ben verder maar alleen, dus dat maakt het er niet makkelijker op. Vaak heb ik gecombineerd bij verschillende winkels voor mijn boodschappen ongeveer €30 uitgegeven per week. Dus ik heb standaard al moeite om aan €25 te komen per winkel. Picnic maakt het daarmee voor mij niet makkelijker.

De goedkoopste
Dat beweert Picnic. Wij hebben altijd de laagste prijs. A-merken worden 1-op-1 vergeleken, maar ook het huismerk en versproducten zijn gegarandeerd voor de laagste prijs. Vind je het ergens anders goedkoper, dan krijg je het gratis.
Ik ben maar eens in die voorwaarden gaan kijken, want ik kan mijn boodschappen 100% zeker goedkoper doen met vergelijkbare producten.
En dan komt het:
“Onze prijzen zijn altijd even voordelig of zelfs voordeliger dan bij de grote nationale supermarkten die landelijke dekking hebben. Nationale supermarkten met landelijke dekking in Nederland zijn Albert Heijn en Jumbo.”. En dan deze nog: “Vind je online bij een van de nationale supermarkten een product dat nog goedkoper is? Stuur ons dan even een foto of screenshot van het product en de prijs. Dan gaan we er mee aan de slag en passen we de prijs zo nodig aan. Jij krijgt dan het product cadeau van ons.”.

Tja, zo kan ik het ook. Ze zeggen de goedkoopste te zijn, maar alleen als je het vergelijkt met de duurste twee winkels… En dan ook nog eens alleen het online assortiment. Het basic merk van de AH is bijvoorbeeld niet online te krijgen. Dus de goedkope chocoladepasta of chips die ik regelmatig koop, tellen al niet mee. Ik heb er dus helemaal niks aan…

Maar wie ben ik
Maar ach, wie ben ik? Ik ben zo’n gek die kijkt wat z’n boodschappen echt kosten. Waar kan ik het goedkoopste mijn kaas halen en ik vind het niet erg om naar een andere winkel te gaan omdat daar de aanbieding veel beter is… En misschien nog wel belangrijker: Ik ben gewoon tevreden met wat ik heb. Ik hoef niet perse dat A-merk, maar vind de goedkope chips net zo lekker. Ik koop dus ook alleen maar bij de AH de producten die ik echt heel lekker vind of die in de aanbieding zijn. De rest laat ik links liggen. En juist om die producten is het Picnic te doen.
Ik ga dus in ieder geval geen boodschappen doen bij Picnic. Ik vind de winkel simpelweg te duur. Het is jammer dat ik mijn gratis producten nu niet krijg, maar dat neem ik dan maar voor lief. Hun voorwaarden van de goedkoopste zijn komen nou eenmaal niet overeen met mijn voorwaarden en praktijkervaring…

Deel deze blog via:

10 Comments

 1. Goed dat je de vergelijking al gemaakt hebt.

  Dan stappen we niet over van onze huidige strategie: starten bij de Aldi en ontbrekende boodschappen aanvullen bij Hoogvliet/Jumbo. Aangevuld met de aanbiedingen bij Dirk/Lidl/AH en ten slotte crowdbutching. Het voordeel van onze locatie Zoetermeer ( >120K inwoners) dat we al deze supermarkten binnen 5km tot onze beschikking hebben.

  Ten slotte zitten we ook aan de rand van het groene hart en kom ik vanuit mijn werk dagelijks langs diverse landwinkels en boerderijen met aanbod groente en fruit. Nog niet geprobeerd, maar maak de overweging wel. Heb jij daar al enige ervaring mee?

  1. Goede strategie! Die hou ik ook regelmatig aan. Wat mij ook is opgevallen, is dat je het goedkoopste uit bent bij de dingen die je regelmatig koopt. Doe je eens gek en koop je wat anders, is het vergelijk veel moeilijker te maken en kom je het vaak ergens anders nog goedkoper tegen. Zeker nu met het barbecue seizoen voor de deur viel mij dit erg op. Een deel van mijn strategie is dus ook voornamelijk om gewoon hetzelfde te kopen en niet te vaak extraatjes die je normaal niet hebt. Ook impuls aankopen (de aardbeienkraam is echt een zwakke plek bij mij), maken dat boven het budget eindigt.
   Ik zou zeker eens kijken wat de prijzen zijn bij de landwinkels en boerderijen. Ik kom zelf van origine uit een tuinbouw gebied en regelmatig haalden wij wat bij de tuinders. De producten zijn verser, waardoor de kwaliteit beter is. je skipt een aantal bedrijven die ook eraan willen verdienen in de keten en de marge voor de tuinder is groter. Vaak zijn de prijzen net iets lager of gelijk, maar vooral dat het 2 dagen verser is vind ik een groot voordeel. Ik ben benieuwd wat je ervaringen zijn. Het kan namelijk ook dat de prijzen hoger zijn, omdat er een winkeltje aan vastzit (bij de tuinder stond er een karretje buiten en deed je geld in een blikje…) Wil je mij eens laten weten als je er langs bent geweest?

 2. Wat een zeur verhalen het gaat toch om het gemak als je zelf de deur niet uit kan.
  Dan lijk me dit erg fijn.
  Ik ga er te zijner tijd zeker gebruik van maken.
  Vriendelijkheid vind ik heel wat belangrijker dan dubbeltjes goedkoper uit zijn.
  Mits je weinig heb te besteden dan is het wat anders.

  Ik koop de laatste tijd steeds meer in mijn buurt winkel slager en bakker en groentewinkel.
  Zo persoonlijk en voelt heel goed.

  1. Beste Ineke,
   Dankjewel voor je reactie en wat leuk dat je mijn blog bezoekt. Mijn blog gaat over het kunnen stoppen met werken voordat ik 50 ben. Dat is tweedelig. Aan de ene kant meer investeren, aan de andere kant minder uitgeven. Dit is zo’n duidelijke bespaarblog. Einstein heeft het wel eens het 8e wereldwonder genoemd. Als je wekelijks 1 euro bespaard en je investeert die, heb je over 10 jaar 752 maal je inleg. Dus 752 euro, terwijl je maar 520 hebt bespaard.
   Wellicht dat jij deze besparing niet nodig hebt en het staat natuurlijk meer dan vrij om bij Picnic boodschappen te doen. Het is tenslotte ook echt heel makkelijk. Maar stel nou dat één iemand die het geld niet heeft en na het lezen van mijn blog toch geleerd heeft dat hij of zij ergens anders goedkoper de boodschappen kan doen, is mijn doel al geslaagd. Zo heeft ieder zijn of haar beweegredenen om ergens wel of geen boodschappen te doen. Het gaat daarbij ook niet om Picnic af te kraken, maar simpelweg aan te tonen dat ik het niet eens ben met hun slogan.
   Waar ik wel erg benieuwd naar ben is hoe je op mijn blog terecht bent gekomen en waarom je juist mijn blog over Picnic bent gaan lezen. Eventueel mag je dat ook gewoon per e-mail (svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl) doen. Ik ben erg benieuwd naar je mening en verhaal 🙂

 3. Grappig onderzoek.
  Zo zie je maar dat het voor iedereen anders is.
  Ik heb een kindje van 2 en de 2e is onderweg. Voor mij is het ideaal om te bestellen via Picnic.
  hoef ik niet stad en land af te gaan voor de goedkopere winkels. BIj mij zitten die winkels in de meeste gevallen in een betaald parkeren gebied of ik moet er een kwartier voor rijden.
  Daarnaast ben ik zelf het type die in de supermarkt vaak dingetjes meepik die niet op mijn lijstje stonden 🙂 Ik bestel sinds 2 weken bij Picnic en ik ben echt super enthouasiast. Die 25 euro zit ik snel aan voor een weekje boodschappen en ik kan de boodschappen aanpakken bij de voordeur. Albert heijn rekent bezorgkosten én ze bezorgen pas vanaf 75 euro. Daar zit ik dan net weer niet aan..
  Ik merk zelf dat ik goedkoper uit ben omdat ik 1. parkeerkosten bespaar 2. brandstof bespaar en 3. ik ben minder geneigd om extra’s mee te pakken.

  Lange leve Picnic 🙂

  1. Gefeliciteerd met het tweede kindje op komst 🙂 Nu moet je nog meer op de kleintjes letten (maar dan vooral de levende kleintjes 😉 ). Het verschilt inderdaad enorm waar je woont. Vaak geven supermarkten nog wel korting op het parkeren bij boodschappen boven een x-aantal euro’s. En zoals je zelf al aangeeft: je hebt een meerpersoonshuishouden. Dan is 25 euro niet zo heel moeilijk. Dat gaat mij in m’n eentje niet lukken.
   Dan is Picnic inderdaad een goede en goedkope oplossing.

   Waar ik benieuwd naar ben: heb je ook al eens gekeken bij “deonlinedrogist.nl”? Die schijnt erg goedkoop te zijn en bijvoorbeeld voor luiers, babyvoeding etc kan dat het nodige schelen. Ik heb er nog nooit iets besteld, maar wel goede verhalen over gehoord.

 4. wat iedereen ook zegt zowel positief als negatief,
  je kunt het nooit iedereen naar het zin maken ,
  dus ik ga maar van mijzelf uit .
  ik ben blij met picnic en ben ook echt goedkoper uit , al komt dat misschien omdat ik niet meer aan impuls aankopen doe sinds ik bij picnic bestel.
  het feit dat de minimum prijs boven de €25 moet zijn is voor een gezin echt geen probleem .
  dus nogmaals ik ben blij met picnic!

 5. Snap oprecht niet wat Picnic toevoegt tov AH. Tenzij je alleen maar A-merken wil, ben je gewoon stukken duurder uit en is de keuze veel kleiner….

  1. Nou nou ik was nummer 6565 zit dus al heeeeeeeeel lang te wachten tot ik eindelijk aan de beurt ben bij Picnic.
   Als is het allemaal lees zit ik dus voor niks tetwachten.
   Ik doe normaal de boodschappen bij Dirk of lidel zit helemaal niet te wachten op de prijzen van alberA of Jumbo.
   Ik zit dus al weken voor de kat zijn viool te wachten
   Gelukkig dat ik het nu allemaal lees dat ze niet de goedkoopste zijn.
   Ik ben alleen en moet zeker op de kleintjes letten anders red ik het niet.
   Heel fijn dat ik het gelezen heb ik weet wat ik ga doen.

Geef een reactie